Το σπίτι

Το σπίτι

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ελιές θρούμπες

Τα λιόδεντρά μας ειναι ακόμα μικρά και η παραγωγή που έχουμε ειναι και αυτή περιορισμένη.

Ελιές παρόλα αυτά ειχαμε απο τον κυρ Μιχάλη (μεγας παρασκευαστής βρώσιμης ελιάς) και τον Ποντικίδη. Μάλιστα μας έδιναν σε τέτοιες ποσότητες που δεν προλαβαίναμε να τις καταναλώσουμε. Ομως οι πιο νόστιμες ελιές που δοκιμάσαμε τα τελευταία χρόνια ήταν του Νικου ο οποίος μας έδωσε τη συνταγή για τις ελιές θρούμπες. Φτιάξαμε και μεις με την μικρή παραγωγή μας τις ελιές
Σε έναν κουβά ανοιγουμε τρυπές στον πάτο και στα πλάγια
Μέσα σε μια μαξιλαροθήκη στρώνουμε 3 δάχτυλα ελιές και απο πάνω χοντρό αλάτι. Ξανά 3 δάχτυλα ελιές ξανά αλάτι , μέχρι να γεμίσει η μαξιλαροθήκη.
Δένουμε την μαξιλαροθηκη
Βάζουμε απο πάνω ένα βάρος (Εμείς προτιμήσαμε έναν μικρότερο κουβά με νερό)
Ανυψωνουμε με τουβλα τον πρώτο κουβά για να στραγγίζουν τα υγρά. Ειναι αρκετά.
Ανα μια εβδομάδα κάνουμε τούμπα την μαξιλαροθηκη επ[ι ενα μηνα. Δοκιμάζουμε μέχρι να ξεπικρίσουν οι ελιές τελείως.
Αφου ξεπικρίσουν τις ανακατεύουμε μα ελάχιστο λάδι να λαδωθούν. Προσθέτουμε ρίγανη ή θρούμπι ή θυμάρι.
Τις βάζουμε σε βαζάκια.
Ετοιμες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου