Το σπίτι

Το σπίτι

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Παντζάρι Κονσέρβα

   Τα παντζάρια γίνονται εύκολα κονσέρβα. Οταν ειναι η εποχή τους παράγουμε αρκετά για ολόκληρο το χρόνο.



   Η συνταγή για το σιρόπι που θα έχει μέσα το βαζάκι διαφέρει στον κάθε ένα. Εμείς βάζουμε τις κάτωθι αναφερόμενες δοσολογίες τι οποίες βέβαια μπορεί να αλλάξει κανείς ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή.
Βράζουμε τα παντζάρια και τα ξεφλουδίζουμε. Τα βάζουμε στα βαζάκια (μπορούμε να προσθέσουμε και κοτσάνια με φύλλα απο παντζάρι ειναι νοστιμότατα)
Ακολούθως ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για 1 κιλό παντζάρια.
1 κουτ. αλάτι.
2 κουτ. ζάχαρι
Μισή κούπα ξύδι
1,5 κούπα νερό.
Τα βράζουμε και έτοιμο το σιρόπι.
Γεμίζουμε τα βαζάκια
Με μία πετσέτα κουζίνας τα τυλίγουμε και τα βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε λίγη ώρα μέχρι να σφραγίσουν τα καπάκια (αυτό γίνεται μόλις βράσει το νερό μέσα στο βάζο).
Ετοιμες οι κονσέρβες. Εχουμε παντζάρια όλο το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου