Το σπίτι

Το σπίτι

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Παστό Χοιρινό

   Την συνταγή αυτή μας την έδωσε μια εκλεκτή φίλη απο την Καλαμάτα.
Η διατήρηση του κρέατος εκτός ψυγείου ειναι πολύ σημαντική γιατί αφ' ενός οι καταψύκτες γεμίζουν και δεν υπάρχει χώρος για να διατηρήσει κανείς μεγάλες ποσότητες, αφ' ετέρου η επεξεργασία δίνει στο κρέας απίθανη νοστιμιά

Ιδου η συνταγή
Αλατίζουμε κάθε κομμάτι κρέα καλά με χοντρό αλάτι και το βάζουμε σε ένα τρυπητό ή κοφίνι να φύγουν τα ζουμιά τουλάχιστον 24 ώρες. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και στο ψυγείο.
Ακολούθως πλένουμε τα κρέας καλά. Το καπνίζουμε για μια ώρα με κληματόβεργες φασκόμηλο και άσφακα και λίγο κυπαρίσσι.
Το ξεπλένουμε πάλι.
Το βράζουμε για ένα τέταρτο με νερό και ακολούθως προσθέτουμε κρασί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Παράλληλα έχουμε ρίξει και μια πορτοκαλόφλουδα.
Ακολούθως το τηγανίζουμε σε λάδι που έχουμε ρίξει μπαχάρι για να φύγουν τα νερά και η υγρασία απο το κρέας.
Αυτό ήταν.
Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε το βάζουμε σε γυάλινα βάζα και σκεπάζουμε με λάδι.
Δοκιμάστε το ειναι πανεύκολο και εξαιρετικά νόστιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου