Το σπίτι

Το σπίτι

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Φωτοβολταικό Σύστημα Ο τρόπος σκέψης

   Αυτάρκεια κατά την άποψή μας δεν σημαίνει να έχεις τρόφιμα να φάς μόνο αλλά να μπορείς να διατηρείς μια υψηλή κατά το δυνατόν ποιότητα ζωής και να έχεις τις ευκολίες που έχει ένας άνθρωπος που ζει υποδουλωμένος μέσα στο σύστημα. Για να το πετύχεις αυτό το κύριο πράγμα που πρέπει να κατέχεις ειναι η ενέργεια.

Πως το πετυχαίνουμε όμως αυτό και μάλιστα με κόστος που δεν ειναι απαγορευτικό. Τα αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα σου δίνουν δυνατότητα να ζήσεις σαν να εισαι συνδεδεμένος με τη ΔΕΗ και να έχεις το ρεύμα που χρειάζεσαι. Προσοχή δεν εννοούμε φωτοβολταικό σύστημα που εισαι συνδεδεμένος με τη ΔΕΗ. Ξεχάστε τη. Το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς ειναι να ελαφρύνει τα ηλεκτρικά φορτία που απαιτούνται στην καθημερινή ζωή. Σε κάθε κατασκευή που κάναμε δημιουργήσαμε και ένα παράλληλο σύστημα εφεδρικό που το βάζουμε σε λειτουργία μόνο οταν έχουμε πρόβλημα με την λειτουργία του κύριου συστήματος.
Ετσι η ηλεκτρικός θερμοσίφωνας αντικαταστάθηκε με ηλιακό θερμοσίφωνα και εφεδρικό ένα θερμοσίφωνα ξύλου.
Η ηλεκτρική κουζίνα αντικαταστάθηκε με κουζίνα υγραερίου και εφεδρική μια μασίνα με φούρνο φυσικά (το χειμώνα προτιμούμε τη μασίνα). Το κόστος της φιάλης υγραερίου ειναι ελάχιστο γιατί τα περισσότερα φαγητά τα κάνουμε στο φούρνο της μασίνας που λειτουργεί με ξύλο που ειναι δωρεάν.
Το πλυντήριο αντκαταστάθηκε με μίνι πλυντήριο με κατανάλωση ρεύματος ελάχιστη. Το νερό που προσθέτουμε στο πλυντήριο προέρχεται απο τον ηλιακό θερμοσίφωνα και φυσικά ειναι δωρεάν.
Το ψυγείο με τον καταψύκτη ειναι όπως αυτά που έχουμε στα σπίτια μας όλοι. Επαρκεί για την λειτουργία του το ρεύμα που παράγουμε.
Φυσικά ο φωτισμός ειναι με λάμπες LED με ελάχιστη κατανάλωση.
Τα υπόλοιπα εργαλεία του σπιτιού ειναι όπως τα ξέρει ο καθένας απο εμάς.
Οπως βλέπεται στην φωτογραφία οι δείκτες αμπέρ ειναι στο Ο που σημαίνει οτι οι μπαταρίες μας ειναι στο φουλ γεμάτες παρόλο που ειναι χειμώνας. Και περισσότερες να είχαμε θα τις γεμίζαμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου