Το σπίτι

Το σπίτι

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μαλακό τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

Έχουμε 3,5 κιλά γάλα
2 σταγόνες τυρομαγιά (πυτιά)
1/2 κουταλάκι γλυκού γιαούρτι





Το γάλα μας πρέπει να φτάσει στην θερμοκρασία των 80 βαθμών Κελσίου για να παστεριωθεί. Πρακτικά αυτό το καταλαβαίνουμε από τον σχηματισμό πέτσας και την αρχή του φουσκώματος. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει έως ότου έρθει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Τότε μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κουταλάκι γιαούρτι (κατά προτίμηση παραδοσιακό) και τις 2 σταγόνες τυρομαγιάς διαλυμένες σε 4 κουταλιές της σούπας νερό. Το αφήνουμε για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι έχει πήξει και μοιάζει με γιαούρτι. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να το βάλουμε στη "τσατίλα" και να το αφήσουμε να στραγγίσει για 24 ώρες.


  Ειναι καταπληκτικό προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι, ή καυτερές πιπεριές ψιλοκομένες ή οτιδήποτε άλλο φανταστούμε και αρχίζουμε να ψήνουμε ψωμάκια και να αλείφουμε. Υποσχόμαστε οτι θα το φάτε όλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου