Το σπίτι

Το σπίτι

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Φωτοβολταικό σύστημα Δημιουργία


Αφου αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και κάνουμε τις κινήσεις που περιγράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση
μπορούμε πια να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός απλού αυτόνομου συστήματος το οποίο θα μας δίνει ρεύμα αρκετό για να λειτουργήσει ο φωτισμός η τηλεόραση, το κομπιούτερ όλες οι συσκευές κουζίνας καθώς και τα περισσότερα εργαλεία (ως 2000 W) και φυσικά ψυγείο.
Να τονίσουμε οτι το σύστημά μας δουλεύει στα 24V. Δεν προτιμήσαμε τα 12 γιατί με τα 24 παράγουμε περισσότερο ρεύμα. Βάζουμε λοιπόν πρώτα τα φωτοβολταικά πλαίσια δηλ. τα μάτια. Το κάθε ένα παράγει 240 W σε 10A


Απο τα μάτια το ρεύμα που παράγουμε με καλώδια πηγαίνει στον ρυθμιστή φόρτισης η δύνα μη του οποίου εξαρτάται απο τα Α. Ο συγκεκριμένος ειναι 40 Α. Ο ρυθμιστής κανονίζει την φόρτιση των μπαταριών αποφεύγει την υπερθέρμανση και γενικά είναι άκρως απαραίτητος για την λειτουργία του συστήματος.

Μετά τον ρυθμιστή το ρεύμα πηγαίνει σε μπαταρίες (εδω ειναι ένα απο τα λάθη μας καθώς βάλαμε μπαταρίες αυτοκινήτου ενω έπρεπε να ειναι τεχνολογίας AGM). Οι μπαταρίες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ειναι συνδεδεμένες  σε ζεύγη αφού το σύστημά μας ειναι σε 24 V.



Ακολούθως απο τις μπαταρίες το ρεύμα πηγαίνει στον μετατροπέα όπου μετατρέπει το ρεύμα  σε 220V και συνδέεται στον πίνακα κανονικά. Εμείς έχουμε μεγάλο μετατροπέα για να έχουμε άνεση στις κινήσεις μας.


Αυτό ειναι όλο. Μην φοβάστε οτι τα έξοδα θα είναι τεράστια αφού το συγκεκριμένο σύστημα στοίχισε 2000 ευρώ και μάλιστα το χτίσαμε λίγο λίγο και κομμάτι κομμάτι . Το πιο βασικό ειναι η αλλαγή του τρόπου σκέψης και η αποδοχή της κατάστασης ότι αν τελειώσει το ρεύμα στις μπαταρίες κάποιο βράδυ ξεμένεις. Φυσικά το σύστημα θα το δυναμώσουμε περαιτέρω με περισσότερα φωτοβολταικά πλαίσια και καλύτερες μπαταρίες. Ισως και μια ανεμογεννήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου