Με ενα μαχαίρι κόβουμε τη φλούδα (χωρίς το άσπρο μέρος γιατί πικρίζει)
Βάζουμε το μισό τσίπουρο με τις φλούδες σε σκοτεινό μέρος για 25 μέρες.
Μετά απο τις 25 μέρες διαλύουμε 3 κούπες ζάχαρη σε 4 κούπες νερό βράζοντας. Μόλις κρυώσει ενώνουμε το σιρόπι με το άλλο μισό τσίπουρο και ακολούθως το ενώνουμε και με το τσίπουρο που ειχε τις φλούδες. Το κρατάμε πάλι σε σκοτεινό μέρος για άλλες 10 μέρες.
Μετά φιλτράρουμε είτε με πετσέτα πυκνής ύφανσης είτε με χάρτινο φίλτρο καφέ.
Ετοιμο. Αρωμα
Βάζουμε το μισό τσίπουρο με τις φλούδες σε σκοτεινό μέρος για 25 μέρες.
Μετά απο τις 25 μέρες διαλύουμε 3 κούπες ζάχαρη σε 4 κούπες νερό βράζοντας. Μόλις κρυώσει ενώνουμε το σιρόπι με το άλλο μισό τσίπουρο και ακολούθως το ενώνουμε και με το τσίπουρο που ειχε τις φλούδες. Το κρατάμε πάλι σε σκοτεινό μέρος για άλλες 10 μέρες.
Μετά φιλτράρουμε είτε με πετσέτα πυκνής ύφανσης είτε με χάρτινο φίλτρο καφέ.
Ετοιμο. Αρωμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου