Το σπίτι

Το σπίτι

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πιπεριές Τηγάνι

      Ενα απο τα βασικά φαγητά του καλοκαιριού στην περιοχή μας είναι οι τηγανητές πιπεριές με σάλτσα. Για το φαγητό αυτό η ιδανική ποικιλία είναι η συγκεκριμένη.

Είναι λεπτόφλουδη αλλά έχει χοντρή σάρκα, χορταστική. Το δε άρωμα δεν συγκρίνεται. Ειναι γλυκιά πιπεριά, το δε σχήμα της διαφέρει απο πιπεριά σε πιπεριά. δεν βρίσκεις καμιά ιδια με την άλλη. Για καλή μας τύχη δεν την παρέλαβαν οι εταιρίες για να την κάνουν υβρίδιο και να την μεταλλάξουν  και να την καταστρέψουν. Ειναι απο τις παραδοσιακές ποικιλίες της περιοχής μας και μάλλον είναι δυσεύρετη τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα κάποιος φίλος ισχυρίζεται οτι η συγκεκριμένη ποικιλία είναι η τοπική ποικιλία πιπεριάς απο το χωριό Πλατάνη Εδεσσας που τώρα πια δεν εξέλειψε απο εκεί. Ευτυχώς κρατάμε σπόρο.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου