Το σπίτι

Το σπίτι

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Πιπεριά για αποξήρανση

   Οταν κάποιος ταξιδέψει στην γειτονική χώρα των σκοπίων και γυρίσει στα χωριά θα συναντήσει αρμαθιές απο πιπεριές που αποξηραίνονται στον ήλιο

Αυτές οι πιπεριές έχουν χαρακτηριστικό τις ραβδώσεις που σχηματίζονται στη φλούδα τους. Ενας φίλος που έχει παντρευτεί με γυναίκα απο τα Σκόπια μας έφερε τον σπόρο Προφανώς είναι αρχαία ποικιλία αφού ο σύγχρονος καταναλωτής ποτέ δεν θα αγόραζε πιπεριά με ραβδώσεις. Εχει όμως άλλα καταπληκτικά χαρακτηριστικά. Η φλούδα είναι όντως χοντρή (για τον λόγο αυτό σχηματίζονται και οι ραβδώσεις.
καθαρίζεται όμως πολύ εύκολα. Η σάρκα της είναι παχιά (πιο παχιά από τις πιπεριές φλωρίνης) και η γεύση της γλυκιά (σκέτο μέλι). Είναι ιδανική για αποξήρανση αφού ακόμα και μετά απο αυτή διατηρεί την ελαστικότητά της. Έχει μάλιστα και το προσόν ότι δεν χαλάει με τίποτα. Τα φυτά είναι παραγωγικά και δυνατά.
   Υπέροχη
Ξεκινάει πράσινη
 και μετά κοκκινίζει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου