Το σπίτι

Το σπίτι

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πάπρικα

Αυτή την εποχή οι κόκκινες πιπεριές είναι στο φόρτε τους. Τις βρίσκει κανείς σε πολύ χαμηλή τιμή. Αν μάλιστα τις παράγει και ο κήπος του είναι ακόμα καλύτερα.

Σε όλα τα χωριά της Εδεσσας ανάβουν τα κάρβουνα για να ψηθούν οι πιπεριές για τον χειμώνα. Αγαπημένος μεζές είναι η πάπρικα.Φτιάχνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι πιπεριές με μελιτζάνα και ντομάτα και ο άλλος με σκέτη πιπεριά. Προσωπικά προτιμώ τον πρώτο τρόπο και αυτή είναι η συνταγή.
10 κιλά κόκκινες πιπεριές
3 κιλά μελιτζάνες
1 κιλό ντομάτες
Σπορέλαιο
Αλάτι
(αν τη θέλετε πικάντική προσθέστε και 4 καυτερές πιπεριές)
Ψήνουμε τις πιπεριές και τις μελτζάνες. Τις βάζουμε σε σακούλα να ιδρώσουν και να καθαρίζονται ευκολα. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πιπεριές, μελιτζάνες και ντομάτες. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λάδι και αλάτι. Τα βράζουμε να φύγουν τα ζουμιά ώσπου να γίνει παχύρευστο μίγμα. Τα βάζουμε σε βάζα που τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.
Ετοιμη η πάπρικα.
Ειναι σίγουρο οτι θα σας αρέσει (σ' εμάς με το ζόρι φτάνει στα χριστούγεννα το κρυμμένο βάζο)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου