Το σπίτι

Το σπίτι

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Φαλάφελ

Ο κήπος μας παράγει συνεχώς. Πέρυσι είχαμε υπερπαραγωγή σε κουκιά και τα μαγειρέψαμε με χίλιους τρόπους είτε ωμά είτε αποξηραμένα.

   Με το καινούργιο τσίπουρο ήθελα ένα μεζεδάκι λίγο διαφορετικό. Ετσι λοιπόν έκανα τα φαλάφελ. Λιβανέζικη συνταγή, χωρίς καθόλου κρέας αλλά με όλα τα αρώματα της Ανατολής. Το τσιπουράκι μου πάντως το απόλαυσα. Ορίστε η συνταγή.
100 γρ. ρεβύθια
200 γρ. κουκιά ξερά
1 κουτ. γλ. κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
Μαύρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα
τζίντζερ
Αλάτι
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκελ. σκόρδο
1 ματσάκι κόλιαντρο φρέσκο
1 ματσάκι μαιντανό φρέσκο
1/2 κουτ. γλ. μέηκιν πάουντερ
4 κουτ. γλ. σουσάμι

Βάλτε για 24 ώρες τα ρεβίθια και τα κουκιά σε κρύο νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Στραγγίξτε.
Ρίξτε στο μίξερ όλα τα κουκιά και τα μισά ρεβίθια και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα  λείο.
Στη συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά το αλάτι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια και το μαϊντανό με το κόλιαντρο. Ξαναχτυπάμε στο μίξερ τόσο ώστε να γίνει πουρές το μμείγμα Θα πρέπει να φαίνεται η δεύτερη δόση ρεβίθια.
Προσθέτουμε το μπέηκιν και αφήνουμε 30 λεπτά.
Τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
Αυτό ήταν εύκολο και γρήγορο. Καταπληκτικός μεζές ή φαγητό αν νηστεύεις ή είσαι χορτοφάγος. Εγώ δεν είμαι τίποτα από αυτά αλλά είμαι καλοφαγάς. Το συνιστώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου